επιγραφές - ψηφιακές εκτυπώσεις

επιγραφές - ψηφιακές εκτυπώσεις
Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό τόπο των προϊόντων μας Εδώ μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα προϊόντα μας,τις ισχύουσες προδιαγραφές κακ.λθώς επίσης και σε ποικίλα άλλα θέματα που αφορούν την σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου και των οχημάτων, τον εξοπλισμο ΟΤΑ, εργολάβων δημοσίων εργων και επιχειρηματειών.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Βοηθώντας έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη οδήγηση

Τα προϊόντα της 3Μ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ορατότητας της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και στην έγκαιρη  αντίληψη τους από τους ηλικιωμένους οδηγούς.

Παρούσα Κατάσταση

Ο αριθμός των ηλικιωμένων οδηγών αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας  ποικίλους προβληματισμούς στους συγκοινωνιολόγους αφού μαζί με τον αριθμό αυτό αυξάνονται και οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος λόγο του ότι υπάρχει μείωση της οπτικής οξύτητας, μείωση της ικανότητας αντίληψης του οδικού περιβάλλοντος, καθυστέρηση στον χρόνο αντίληψης από τον οδηγό και συνεπώς και στον χρόνο αντίδρασης.
Από τα στοιχεία του 2001 της στατιστικής υπηρεσίας της ένωσης των ασφαλιστικών εταιρειών, προκείπτει ότι το 1999 το ποσοστό της ηλικίας των οδηγών άνω των 61 ετών στα αυτοκινητιστηκά ατυχήματα ήταν 11,67% ενώ το 2000 ήταν 13,91% και το 2001 έφτασε το 14,7%.
Γεγονότα

Ο αριθμός των οδηγών που κατέχουν δίπλωμα και είναι άνω των 50 ετών εκπροσωπεί το ένα τρίτο του πληθυσμού που έχουν άδεια οδήγησης.
Η όραση μειώνεται σημαντικά στην ηλικία των 55 χρόνων.
Ένας οδηγός 60 ετών χρειάζεται 8 φορές περισσότερο φως για να δει από ότι χρειάζεται ένας οδηγός 20 ετών.
Ηλικιωμένοι οδηγοί αντιλαμβάνονται τις πινακίδες σήμανσης και αντιδρούν στα μηνύματα των πινακίδων πολύ πιο αργά από τους νέους οδηγούς.
Λύσεις

Βελτίωση της ορατότητας της διαγράμμισης των δρόμων και των διασταυρώσεων μπορούμε να έχουμε χρησιμοποιώντας ταινίες διαγράμμισης  3M™ Stamark™
Τοποθέτηση ακόμα πιο φωτεινών πινακίδων, υψηλότερης αντανακλαστικότητας έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτές από μεγαλύτερες αποστάσεις δίνοντας περισσότερο χρόνο στους οδηγούς να αντιδράσουν τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας αντανακλαστικές μεμβράνες 3M™ Diamond Grade™ reflective sheeting
Πλεονεκτήματα

Ακόμα φωτεινότερες πινακίδες σήμανσης μπορούμε να πετύχουμε χρησιμοποιώντας την αντανακλαστική μεμβράνη 3M™ Diamond Grade™ η οποία είναι πάνω από 3 φορές πιο φωτεινή από αυτή του τύπου ΙΙ.
Έρευνες που έγιναν στο Λονδίνο(MVA Consultancy driver perception study report, 1996), έδειξαν ότι οι ηλικιωμένοι οδηγοί νιώθουν μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια όταν υπάρχει αντανακλαστική μεμβράνη τύπου ΙΙΙ.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι ηλικιωμένοι οδηγοί αναγνώρισαν την φθορίζουσα  αντανακλαστική μεμβράνη 3M™ Diamond Grade™, κατά 149 τρέχοντα μέτρα(σε 5,4 δευτερόλεπτα με 100χλμ/ώρα) νωρίτερα από ότι αναγνώρισαν μια πινακίδα με αντανακλαστική μεμβράνη τύπου ΙΙ και κατά 288 τρέχοντα μέτρα (σε 10,4 δευτερόλεπτα με 100χλμ/ώρα) νωρίτερα από ότι αναγνώρισαν μια πινακίδα με αντανακλαστική μεμβράνη τύπου Ι(SINTEF Study report, 1998).


Βελτιώνοντας την ασφάλεια των πεζών και των δικύκλων...


Τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται πεζοί και ποδηλάτες θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά χρησιμοποιώντας υψηλής αντανακλαστικότητας πινακίδες σήμανσης και υλικά διαγράμμισης

Παρούσα Κατάσταση

Το 25% των δικύκλων εμπλέκονται κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα.
Γεγονότα

Η Ελλάδα έχει θέσει στόχο την μείωση των ατυχημάτων κατά 50% το 2010 σε σχέση με το 2000.
Λύσεις

Βελτιώστε την ορατότητα των πινακίδων σήμανσης χρησιμοποιώντας φθορίζουσα αντανακλαστική μεμβράνη υψηλής απόδοσης 3M™ Diamond Grade™, η οποία είναι τουλάχιστον 3 φορές πιο φωτεινή από τις μεμβράνες τύπου ΙΙ.
Η ορατότητα των πινακίδων είναι υψηλότερη όταν χρησιμοποιούμε φθορίζουσα μεμβράνη από μια μη φθορίζουσα μεμβράνη.
Η υψηλής απόδοσης μεμβράνη 3M™ Diamond Grade™, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και συνεπώς στη μείωση τροχαίων ατυχημάτων.
Ακόμα μπορούμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς χρησιμοποιώντας στις διαβάσεις των πεζών αυτοκόλλητες αντανακλαστικές ταινίες διαγράμμισης 3M™ Stamark™ . 
Πλεονεκτήματα

Φθορίζουσες πινακίδες χρώματος κίτρινου-πράσινου, μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τους οδηγούς δικύκλων κατά ένα ποσοστό 40% γρηγορότερα από τον χρόνο τον οποίο θα χρειάζονταν για να αντιληφθούν μια πινακίδα κατασκευασμένη με συμβατικά υλικά.
Κατά τη διάρκεια της νύκτας και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, η χρήση των πρισματικών μεμβρανών τύπου ΙΙΙ, αποτελεί τη πιο ασφαλή λύση αφού προσδίδει υψηλή φωτεινότητα στη πινακίδα κάνοντάς την αντιληπτή κατά ένα ποσοστό  50% γρηγορότερα από το χρόνο στον οποίο θα αντιλαμβανόμασταν μια απλή συμβατική πινακίδα.
Τα σχόλια της κοινής γνώμης όσον αφορά τη χρήση κίτρινης-πράσινης φθορίζουσας μεμβράνης είναι θετικά.
Οι υπηρεσίες που θα προτιμήσουν την κατασκευή πινακίδων με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά θα έχουν διπλό όφελος αφού με μία κίνηση θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια με μικρό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου